MOL csapat Tenisz Blog

Timi új ruhában, nagy reményekkel készül a US Openre

2011.08.16. 12:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea sűrű hónapokon van túl. Számtalan nemzetközi verseny – és siker - mellett, a hazai Szuperliga küzdelmeiben az MTK-t is bajnoki címhez segítette. Eddigi számos sikere mellett ilyen címe ugyanis még nem volt neki.

„Nagyon élveztem a hazai versenyt, és nagyon örülök ennek a címnek, mert ilyenem még nem volt. A mi sikerünk mellett örülök, hogy a fiúk is nyertek, erre senki nem számított” – értékelte a klub kettős sikerét Timi.

A fiatal teniszező az elmúlt héten már a US Openre készült, és a tenisz mellett rengeteg erősítő feladatot is végzett. A hét elején repül az Egyesült Államokba, ahova ezúttal edzője Barátosi Levente kíséri el. Az első pár napban még Washingtonban készül, majd innen utazik át New Yorkba, a verseny helyszínére.

„Remélem sikerül mennem egy-két kört, a selejtezőben, úgy gondolom a főtáblára csak egy nagyon szerencsés sorsolással tudnék felkerülni” – mondta reálisan az esélyekről. Az amerikai nyílt teniszbajnokságon egyébként csak egyesben áll rajthoz, mint mondta a pároshoz sokkal előrébb kellene állnia a rangsorban.

Timi számára egyébként nem ismeretlen a US Open, hiszen tavaly az amerikai Stephensszel az oldalán itt szerezte meg a juniorok közötti harmadik Grand Slam sikerét. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy a tavalyi sikeres junior szereplés a felnőttek között nem nagyon hoz lázba senkit, hiszen mindenki csak magával, a saját eredményeivel törődik.

Timi egyébként 7-8 ütőt visz magával a versenyre és csak a helyszínen kapja meg az új ruhakollekcióját, amiben rajthoz áll majd. „Tavasszal a narancs és a pink volt a divat, nyáron érthetetlenül a fekete, most nem tudom, mit találnak ki”.

Timi egyébként már nagyon várja a US Opent, mint elmondta szereti az olyan versenyeket, ahol sokan vannak, nagyobb a nyüzsgés, sokkal jobb a hangulat is, mint a kisebb tornákon, ahol mostoha körülmények között, nézők nélkül játszanak.

Az amerikai verseny után Timi rövid időre hazatér, majd egy 25 000 dolláros és négy 50 000 dollár összdíjazású tornán vesz részt. Ezek közül egy lesz Olaszországban, a másik három pedig az Egyesült Államokban, ahova remélhetőleg kellemes emlékekkel utazik majd vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr23156087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása