MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea 4 pár cipőt és 45 ütőt használt el Ausztráliában

2010.12.07. 18:56 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A hathétig tartó ausztráliai felkészülését bravúros tornagyőzelemmel zárta Babos Tímea. A 25 ezer dollár összdíjazású bendigói tornán egyesben és párosban is a legjobbnak bizonyult. Hazatérése után családi vacsora, fodrász és Harry Potter várja.

 Babos Tímea kettős sikerrel zárta ausztráliai felkészülését. A magyar teniszező a bendigói tornán előbb párosban, majd egyesben végzett az első helyen. Timinek ez volt az első tornagyőzelme a hathetes felkészülés során, párosban már nyert tornát Wellingtonban és Traralgonban is.Most az egyes döntőjében a bolgár Elica Kosztovát verte három szettben. Sikerének értékét növeli, hogy az első játszmát elbukta és hátrányból fordítva tudott nyerni.

Timi és édesapja – aki egyben az edzője is – azonban már a torna befejezése előtt tervezgette a hosszúra nyúló edzőtáborozás utáni, itthoni életet.

 „A család első közös dolga egy nagy közös családi vacsora lesz, valószínűleg már az érkezésünk napján. Együtt lesz a család, Timi nővére Zsuzsi is hazaérkezik Amerikából, ahol egyetemi tanulmányait folytatja” – mondta hallhatóan nagy örömmel a hangjában Csaba, Timi édesapja.

 

A tervek szerint másnap Timi – elvégre mégiscsak egy igazi nőről van szó – fodrászhoz és masszőrhöz megy, majd este a testvérével mozi látogatás lesz a program. Hogy mit néznek meg, az nem is lehet vitás, hiszen mindketten nagy Harry Potter rajongók.

Az egész edzőtáborozást egybevetve kellemes élményeik voltak, csak az időjárással nem volt mindig szerencséjük. Többnyire amerre mentek, ott nagyon szeles esős volt az idő, amit pedig maguk mögött hagytak, oda többnyire akkor jött a jó idő.

 „Ennek ellenére sokkal több a jó élmény. Sok új barátra tettem szert, nagyon jó játékosokkal edzhettem és játszhattam ezekben a hetekben, többen mondták, hogy visszavárnak. A legnagyobb teniszélmény pedig a hazaiak kedvencének, Alicia Moliknak a legyőzése volt, aki most ugyan csak a 41. a WTA világranglistáján, de korábban volt a hetedik is” – összegzett Timi.

Számos szép helyen jártak, közvetlen közelről láttak delfint, kengurut, és hatalmas arborétumban is voltak. Egyelőre nem tudják mit hoz a jövő, de abban biztosak, hogy még visszatérnek. Az év első Grand Slam tornáját is itt rendezik, és remélik Timi már azon is indulni tud.

 Timi egyébként négy pár új cipővel érkezett, melyek közül három a lyukas talpuknak köszönhetően már a kukában végezte. Ha még egy hétig maradnának, a negyedik sem bírná ki, így haza már azt sem hozzák. Az elmúlt öthét során eddig 45 ütőjében szakadt el a húr. Még Ausztrálián belül is sokat utaztak, de kitérőt tettek Új Zélandra, ami ötórás repülőutat jelentett. Timi átlagban 6 órát töltött naponta pályán így már több mint 200 órát teniszezett ezen a túrán.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr982500220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása