MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea júniusban három versenyen indul Angliában

2013.05.26. 09:06 | MOL Csapat | 1 komment

timike.jpgBabos Tímea számára véget ért az egyéni szereplés a francia nyílt teniszbajnokság, ismertebb nevén Roland Garros küzdelmeiben, miután a selejtező második fordulójában meglepő vereséget szenvedett a lengyel Paula Kaniától.

A 20 éves magyar klasszis azonban párosban még szerepel Párizsban, hiszen ott nem kellett selejtezőt játszania, hanem alanyi jogon főtáblás a luxemburgi Mandy Minellával, akivel idén már több fényes győzelmet arattak.

Timi Franciaország után Anglia felé veszi az irányt, hiszen június 6-tól már a 235 000 dollár összdíjazású Aegon Classic versenyen lép pályára. Ezt a versenyt sokan az átmenetnek tekintik a salakos szezonról a füvesre, hiszen sok versenyző indul itt a Roland Garros után, hogy „bemelegítsen” a wimbledoni füves pályás tornára.

A versenyt Anglia második legnépesebb városában, Birminghamben rendezik, és korábban olyan klasszisok diadalmaskodtak itt, mint Martina Navratilova, Billie Jean King vagy a legújabb időkből Jelena Jankovics, Li Na és Maria Sarapova. Nem mellékesen az orosz teniszező az egyetlen, aki egyazon évben megnyerte a birminghami és a wimbledoni tornát is, még 2004-ben.

A versenyt az ország legnagyobb és legnépszerűbb ütő-és szabadidős klubjában rendezik, a Edgbaston Priory Club, egy 12 hektáros terület, ahol 29 teniszpálya található.

Timinek kellemes emlékei lehetnek a tornáról, hiszen tavaly a kínai Su-Wei Hsieh oldalán megnyerte a páros versenyt. (Ez volt Timi első, felnőtt versenyen elért páros WTA-diadala.) A magyar-kínai kettős előbb egy angol, majd egy orosz-cseh párost búcsúztatott, de az elődöntőben a kínai egység sem jelentett akadályt, hogy aztán a döntőben egy amerikai kettős ellenében hódítsák el az első helyet.

Timi a birminghami verseny után is marad Angliában, hiszen az Eastbourne-i 690 000 dolláros Aegon International tornán lép pályára. Ezt a versenyt tekintik Wimbledon „előszobájának”. A sportág nagyasszonya Martina Navratilova 11 alkalommal nyerte meg a viadalt. De nyert itt Kim Clijsters, Lindsay Davenport, Chris Evert, Justine Henin, Szeles Mónika is.

Napjaink sztárjai közül az elmúlt két évben Radwanska és Wozniaczki sikerével zárult a torna. A Devonshire Park Eastbourne az ország legrégebbi parkja, ahol már az 1870-es években is rendeztek teniszversenyeket.

Timi tavaly is indult, itt azonban nem volt olyan szerencsés, mint Birminghamben, hiszen egyesben és párosban is az első forduló jelentette számára a végállomást. Előbbiben az orosz Safarova, míg Su-Wei Hsieh oldalán egy lengyel kettős bizonyult jobbnak. 

Innen pedig már csak egy ugrás a wimbledoni füves pályás nyílt teniszbajnokság, melyen Timi egyesben, illetve a luxemburgi Mandy Minellával az oldalán indul. Tavaly Melanie Oudin búcsúztatása után Timi közel állt élete legjelentősebb győzelméhez, végül azonban az akkori világranglista 20. helyén álló orosz hatalmas küzdelemben 6:4, 6:7, 9-7 arányban jobbnak bizonyult. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr725318328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krush 2013.05.26. 09:38:52

Tisztelt szerző!

Hszie Szu-vej nem kínai, hanem tajvani teniszező. A tavalyi birminghami elődöntőből az ellenfél visszalépése miatt jutottak tovább...
Safarova pedig még mindig cseh és nem orosz. A neve: Lucie Safarova.
A Radwanska-családból pedig Agnieszka és Urszula is teniszezik, Agnieszka nyert 2008-ban Eastbourne-ben. Caroline Wozniacki 2009-ben. Azóta eltelt négy év, egyikük sem játszott azóta döntőt Eastbourne-ben...
Amúgy tavaly Timi és Hszie a tajvani játékos sérülése miatt nem játszott a lengyel kettős ellen Eastbourne-ben.
süti beállítások módosítása