MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Timiről se tudtam megmondani még 11-12 évesen mi lesz belőle

2013.04.28. 09:44 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

0000001Timi-Monterrey.jpgBabos Tímea jelenleg Marokkóban szerepel, ahol egyesben ugyan búcsúzott, párosban viszont döntős a luxemburgi Mandy Minellával a 235 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán. Timi mellett ezúttal Barátosi Levente, és a múlt héten a szakmai stábhoz kapcsolódó szerb Nikola Andjelics segédkezik.

A 29 éves szakember több amerikai tenisziskolában tanított, de Timi lesz az első teniszező, aki mellett főállású profi edzőként tevékenykedik. Andjelics érkezése azt is jelenti, hogy a jövőben Timi édesapja és edzője kevesebbet fog utazni a magyar klasszissal, ezt inkább meghagyja a két fiatalabb szakembernek.

„Ha majd nagyon nem bírom ki, akkor utánuk megyek, de az biztos, hogy rendszeresen nem fogok járni a tornákra. Ha a közelben lesz verseny, arra lehet, hogy kilátogatok, de a jövőben inkább Levi és Nikola fog Timivel rendszeresen utazni. Több mint húsz Grand Slam tornán vettem már részt, úgy gondolom, egyet-kettőt kihagyhatok” – mondta Babos Csaba, Timi édesapja.

A szakember elmondta, valamilyen szinten itthonról is össze tudja fogni az edzői csapatot, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy egy-egy tornán ő is feltűnik majd Timi mellett.

És hogy miért éppen Nikola Andjelics lett a szakmai stáb tagja? „Kerestünk valakit és végül vele sikerült megállapodnunk. Több név is felmerült, annyit elárulok, magyar szakember nem volt köztük. Nikola fiatal, jó referenciái vannak és nagyon ambiciózus. Természetesen Timinek több mint 50 százalék beleszólása volt az új szakember kiválasztásában, hiszen olyat mégsem igazolhatunk mellé, akivel ő nem tud, vagy nem akar dolgozni” – mondta Csaba arról milyen érvek szóltak Nikola mellett.

Csaba ugyanakkor a jövőben sem fog unatkozni, hiszen az MTK tenisz szakosztályának szakosztályvezetője és vezetőedzője, egy 70 fős tenisziskolát működtet, Magyarország legnagyobb és legeredményesebb klubjában.

„Emellett van egykét fiatal kislány, akivel kiemelten foglalkozom. Ugyan ilyen korban még  nem tudnám megmondani, kiből lehet klasszis versenyző, de sok lehetőséget látok bennük. Timiről se tudtam megmondani még 11-12 évesen mi lesz belőle. Ügyes volt, de hosszú idő és sok munka kellett ahhoz, hogy elérjen oda, ahol most tart” – mondta Csaba a fiatalabb generációról.

Tim egyébként Marokkóból csak „átutazóba” jön haza, hiszen a jövő hét elején érkezik, másnap pedig már repül is tovább a következő versenyére Johannesburgba, ahova már csak új edzője Nikola Andjelics kíséri. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr725250188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása