MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi: Sokszor mondják, hogy Kimiko akár az anyukám lehetne

2013.04.14. 09:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea számára véget ért a több hónapos világkörüli túra, melynek utolsó állomásán Monterreyben fantasztikus sikert aratott. A japán Date-Krumm Kimiko oldalán megnyerte a 235 000 dolláros tornán a párosok versenyét, miután a döntőben az Eva Birnerova, Tamarine Tanasugarn cseh, thaiföldi páros ellen 6:1, 6:4-re nyertek.

A 19 esztendős magyar klasszis még karácsony után kelt útra, hogy előbb Ázsiában, majd Ausztráliában induljon minél jelentősebb versenyeken. Ezt követően pár napra hazatért, majd a magyar válogatott tagjaként a FED Kupában szerepelt, hogy aztán meg se álljon a tengerentúlig, ahol Kolumbiában, Brazíliában az Egyesült Államokban és végül Mexikóban is pályára lépett.

Timi az elmúlt időszakban az egyes mellett párosban a luxemburgi Mandy Minella és a japán Kimiko oldalán lépett pályára. Előbbivel Bogotában, utóbbival Monterreyben sikerült tornát nyernie.

„Az elején, az első egy-két körben nehéz volt Monterreyben, mert Kimiko golfozás közben megrántotta a hátát, ezért az egyes versenyt fel is adta. Ki is hagyott pár napot, nem ment jól neki. Az elődöntőben és a döntőben azonban már jó volt. A kiemelés alapján a győzelemért mentünk és nagyon örülök, hogy sikerült” – mondta Timi, aki tavaly egyesben diadalmaskodott ugyanezen a tornán, míg idén az elsőszámú kiemelt volt a párosok között.

Egyesben ezúttal a negyeddöntőig jutott, ahol a román Niculescu búcsúztatta. Szégyenkezésre azonban így sincs oka, hiszen a második körben a korábbi világelső Ana Ivanovicsot verte ki, megszerezve élete első egyéni győzelmét korábbi Top 20-as játékos ellen.

„Egyesben is jól ment, de Niculescu stílusa egyszerűen megőrjít, nem tudtam vele mit kezdeni. Ugyanakkor annak örülök, hogy Top 20-as játékost vertem, legközelebb a románt is legyőzöm. Ha a jó oldalát nézem a dolognak, kiestem, de így legalább minden energiámat a párosra tudtam fordítani” – összegezte Timi a Monterrey-i szereplését.

Timi elmondta, mindkét partnerével Minellával és Date-Krumm-mal is szeret játszani. „Sokszor mondják, hogy Kimiko akár az anyukám lehetne a maga 40 évével. Ő a WTA és az ATW történetének legidősebb egyéni játékosa, aki ilyen szinten játszik, igazi rutinos róka. Mandyvel jobban elvagyok, elszórakozok a pályán, mondhatni ő a legjobb barátnőm a teniszezők közül. Ugyanakkor Kimikot én is tisztelem azért, hogy még mindig ilyen szinten képes játszani. Mindkettővel jól megértem magamat, mindkettőt nagyon szeretem” – mondta a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező.

Timi a több hónapos utazgatással kapcsolatban elmondta, kiszámolta, hogy csak a repülőtereken történő átszállással egybekötött sétálgatások mintegy 30 órát tettek ki az elmúlt hetekben. „Hazafelé úgy nézett ki, hogy van másfél óránk az átszállásra, de a detroiti reptéren sprintelni kellett elérjük az amszterdami járatot” – mondta Timi, aki elárulta az elmúlt hetekben leginkább az időátállások okozták neki a legtöbb gondot.

Ezekért azonban kárpótolta, hogy fantasztikus helyeken léphetett pályára. „Indiana Welsben a környezet elképesztő volt, egy minden igényt kielégítő golfklubban rendezték a versenyt. Miami ezzel szemben egészen más, ott minden a pénzről szólt, az éttermek, a bulik, a felvágás”.

Mexikóban megismerte az ország kettősségét, hiszen egyik nap egy barátnője meghívására a térség legdrágább éttermébe hívták meg, míg másnap egy sarki taco-bárban vacsorázott, de bevallotta mindkettő nagyon tetszett neki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr345221772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása