MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: A WTA versenyek sokszor erősebbek, mint egy GS torna

2013.03.24. 13:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timike.jpgBabos Tímea legutóbb az Indian Wellsben zajló, 5 182 262 dolláros BNP Paribas Openen szerepelt, melyen az első fordulóban búcsúzott. Timi háromjátszmás csatában szenvedett vereséget Johanna Larssontól. A héten már az 5 185 625 dolláros, Sony Open Tennis elnevezésű Premier-tornán indult, igaz csak párosbanm, ám ismét Mandy Minella oldalán.

A Bogotában tornagyőzelmet arató páros ellenfele az első fordulóban a Liga Dekmeijere, Olga Govorcova lett-fehérorosz páros volt akiket sima két szettben búcsúztattak Timiék. 

„Lehet, hogy sokan legyintenek, de tudni kell, hogy ezek a legtöbb esetben erősebb versenyek, mint a Grand Slam tornák. A négy nagy GS-tornához hasonlóan itt is indulnak világ élvonalába tartozó játékosok, és ez szerintem mindent elmond a versenyek színvonaláról” – mondta Babos Csaba Timi édesapja és edzője.

Csaba jelenleg itthon tartózkodik, Timit másik edzője, Barátosi Levente – aki mellesleg a női válogatott kapitánya is - kísérte a tengeren túlra. Csaba ennek ellenére napi kapcsolatban van lányával, és az internet segítségével naponta beszélnek.

„Az elmúlt időszakban Timi megváltoztatta a stílusát, ami remélhetőleg az eredményein is meglátszik majd. Nem látom, hiszen nem vagyok ott, de nyilvánvaló, hogy valami megváltozott. Ez lehet technikai, taktikai, de akár mentális változás is” – mondta az édesapa, aki itthonról a teniszedzésbe nem szól bele, csak a kondicionális munkához tud hozzátenni.

Noha Timi az elmúlt egy hétben nem versenyzett, valószínűleg így sem unatkozott, hiszen számos teniszező is ott maradt Miamiban, és tudott kivel gyakorolni. Édesapja elmondta, jól ismerik egymást, tudják kinek mi az erőssége illetve gyengéje, így nem okoz problémát partnert találni.

„Mindenki tud a saját maga számára megfelelő edzőpartnert találni, így mindenki tud a neki megfelelő játékstílusú versenyzővel játszani. Ez azért is jó, mert tudja gyakorolni, ami esetleg kevésbé megy neki. Noha nincsenek a teniszezők között életre szóló barátságok, a kölcsönös szimpátia mindenkivel szemben megvan” – mondta Babos apuka.

A világranglistán jelenleg 122. (a párosoknál a 67.) Babos számára fontos lenne, minél tovább jutni a párosok versenyében, mert gyors búcsú esetében az egész márciusát tétmeccs nélkül tudná le. Azt pedig csak az idő dönti el, hogy ez jó vagy rossz az április elején kezdődő 235 000 dollár összdíjazású mexikói Whirlpool Monterrey Open előtt, melynek Timi a címvédője. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr135164949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása