MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi számára az olimpiai szereplés volt a csúcs ebben az évben

2012.12.09. 10:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea az emberek többségével együtt készül a karácsonyra, de a fiatal teniszező számára az elmúlt évekhez hasonlóan az ünnep vége már egy új szezon kezdetét jelenti, hiszen 27-én már versenyre utazik.

Egyelőre még nem dőlt el, hogy Kínában vagy Új-Zélandon kezdi az évet, az azonban biztos, hogy a folytatás Ausztrália lesz, ahol elsősorban a január 14-én rajtoló Australian Openen szeretne maradandót nyújtani.

A világranglistán legelőkelőbb helyen álló magyar klasszis jelenleg azonban kisebb betegséggel küszködik. „Az elmúlt hétvégén Párizsban játszottam, és a sátorban 2 fok körüli hőmérséklet volt, valószínűleg ott fázhattam meg valamennyire, de nincs komolyabb baj, csak köhögök egy kicsit” – adott helyzetjelentést az egészségi állapotáról.

Timi elmondta, az elmúlt időszakban kétszer is járt Londonban egy neves szakembernél fizikoterápiás kezelésen, melynek köszönhetően rendbejött korábban sérült könyöke és a szakember tanácsainak köszönhetően, azóta egy egészen más jellegű edzésmunkát végez.

„Csiszolgattunk pár dolgon, ennek köszönhetően kicsit máshogy szerválok, és más lett a tenyeresem is. A változás a játékomon is érződött, hiszen az elmúlt héten Franciaországban négy meccset játszottam, és mind a négyet megnyertem. Két Top 100-as versenyzőt, egy 120. hely környékén állót és egy 150. hely körüli versenyzőt vertem” – mondta Timi legutóbbi sikereiről.

A meccsek mellet természetesen gőzerővel készül a következő szezonra. Nagyon sokat edz, és saját bevallása szerint sokkal több időt tölt a konditeremben is. Elmondta, van 1-2 új gyakorlat, amit bevettek az edzésmunkába, és ezekek köszönhetően nagyon sokat erősödött. Jelenleg kétszer annyit nyom fekve, mint amikor elkezdte az edzéseket, és szemmel láthatóan szálkásodott is.

Timi természetesen nagyon várja már a karácsonyt, és mint elmondta, az idei feszített versenytempó ellenére is már mindenkinek megvan az ajándéka. „Nem is az ajándékok miatt, sokkal inkább azért várom a karácsonyt, hogy végre ismét együtt legyen a család” – mondta Timi, aki tavaly ilyenkor még csak abban bízott, hogy sikerül a Top 100-ba bekerülnie - a 150. hely mögül kezdte az évet -, azonban idei remek teljesítményének köszönhetően már a Top 50-et ostromolja.

Tim még nem csinált összegzést az évről, azt azonban elmondta, melyik volt számára az év legszebb pillanata. Talán sokaknak meglepetést okoz, de et nem a Monterrey-i tornagyőzelem, amely az első WTA-torna volt, melyet megnyert.

„Számomra egyértelműen az olimpiai részvétel volt a legszebb ebben az évben, elmondani sem tudom mennyire örültem, hogy ott lehettem a legjobb magyar sportolókkal Londonban” – mondta Timi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr434955235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása