MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csba: Timinek még nincs meg az a tapasztalata, mint egy 25 évesnek

2012.09.30. 12:10 | MOL Csapat | 1 komment

Babos Timi.jpgBabos Tímeának az elmúlt hetekben nem sok sikerben volt része. A világranglistán legmagasabban jegyzett klasszis az US Openen az első fordulóban búcsúzott a brit Johanna Konta ellenében, majd Kantonban a szerb Bojana Jovanovszki szintén az első körben jelentett megoldhatatlan feladatot számára.

A magyar teniszező a tokiói 2.168 400 dollár összdíjazású versenyen már a selejtező első körén sem jutott túl, itt az orosz Nyina Bratcsikova búcsúztatta. Annak ellenére, hogy a magyar teniszező mindegyik meccsen partiban volt ellenfelével, még játszmát sem tudott nyerni ezeken a találkozókon.

„Az elmúlt hetek eseményei nagyon megviselték Timit, még annál is jobban, mint azt sokan elképzelik. Nem arra készült, hogy az US Open után nem fog meccset nyerni, de leginkább azért bosszús, mert nem úgy játszott, ahogy szeretett volna” – mondta Timiről edzője és édesapja Babos Csaba.

Véleménye szerint azonban nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani ezeknek az eredményeknek, hiszen Timi idén már sokkal magasabb tudású ellenfelekkel játszik, mint tavaly. Ennek köszönhetően, ha ezeken az összecsapásokon csak tíz százalékkal kevesebbet mutat meg abból, amit tud, már elegendő a vereséghez.

„A játékával önmagában nincs gond, a legnagyobb baj, hogy a meccseken félelmekkel, kétségekkel küszködik. Ennek köszönhetően válik labilissá a játéka. Már korábban is mondtam, a Top 100-ban annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy akár a 15.-et is legyőzheti, de ha nem száz százalékot ad, simán kikaphat a 98.-tól is” – mondta a világranglistán jelenleg 61. helyen álló klasszis édesapja.

Csaba szerint az is fontos tényező, hogy amíg az év elején Bogotába ismeretlenként érkezett, és bízott benne, hogy legalább a főtábláig jut, a selejtezőből indulva végül a legjobb négyig menetelt. Ez akkora lökést adott neki, hogy a következő Monterrey-i tornát megnyerte. Ezzel berobbant az elit mezőnybe, viszont ennek köszönhetően jóval inkább figyelnek is rá a riválisok.

„A fizikai és a technikai fejlődés között jelentős különbség van. Én is szeretném, ha jobb lenne, de be kell látnunk, még nincs meg az a tapasztalata, mint egy 25 évesnek. Hiába foglalkozunk vele mi, vagy pszichológus, majd a kor ezt is meghozza” – mondta Csaba, aki azt is hozzátette, Timin kívül mindössze két 19 esztendős játékos van a Top 100-ban, azok is tengerentúliak, és a környező országokból nincs is hasonló korú teniszező a legjobbak között.

Azonban azt sem szabad elfelejteni, Timire jövőre is számos verseny vár, és ott 2-3 kiemelkedő szereplés, és biztos tagja lehet a Top 50-nek, amiről két éve még talán álmodni sem mert. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr304810876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emilke mesél 2012.09.30. 14:05:30

Timike ENNYIT tud. Nem kell a csajt izélgetni, nehogy úgy járjon, mint ágika.
süti beállítások módosítása