MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Timi nagyot küzdött, helyén volt a szíve, amikor kellett

2012.06.27. 10:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea kedvenc versenyén az angol nyílt teniszbajnokság első fordulójában megszerezte első győzelmét felnőtt Grand Slam-verseny főtábláján. A világranglista 69. helyén álló magyar klasszis hatalmas csatában, a döntő szettben brékhátrányból fordítva győzte le Melanie Oudint, így bejutott a legjobb 64 közé.

Oudin ugyan csak 123. a világranglistán, így egyértelműen Timi volt az esélyes, de az amerikai bő egy héttel ezelőtt a selejtezőből indulva diadalmaskodott az AEGON Classicon, amelyen párosban Timi és a tajvani Hszie Szu-vej győzött.

Timi a meccs után nem titkolta, hogy nagyon örül, úgy érzi mentális győzelmet aratott és elismerte, a játéka lehetett volna jobb is. „Egyáltalán nem volt könnyű a mai mérkőzés, egy pillanatra sem engedhettem ki. Oudin éppen füvön a legjobb, ráadásul egy tornagyőzelem után jött Wimbledonba. Sokat jelenthet az önbizalmamnak, hogy a legjobb borításán tudtam nyerni ellene” – mondta Timi.

„Nem lehetett látni Timin a meccs előtt az izgalmat. Jó bemelegítést végzett, az pedig csak dobott a hangulatán, hogy mindezt a jelenlegi világelsővel, Sarapovával egy helyiségben végezhette” – mondta a meccs előzményeiről Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

(Azt, hogy Babos apuka mennyire úriember, mi sem bizonyítja jobban, hogy a sokak által roppant nagyképűnek nevezett Sarapováról csak annyit mondott: nem a legközvetlenebb a játékosok között. . .)

A szakember elmondta, az alaphangulata megvolt a meccsnek, hiszen az elmúlt 15-20 napban nagyon jó edzésmunkát végeztek füvön, így Timi kellő önbizalommal várhatta az összecsapást.

„Éreztük, hogy az elmúlt hetek munkájának meg kell, hogy legyen az eredménye. Timi ugyan nem játszotta a legjobbját, de nagyon nagyot küzdött, helyén volt a szíve, amikor kellett. Elsősorban jó adogatásainak és sikeres ritörnjeinek köszönheti a győzelmet” – mondta Csaba.

Az külön kiemelendő, hogy Timi az elveszített második játszma után sem tőrt meg, és hiába nyerte el Oudin Timi adogatását a harmadik szett elején, a magyar játékos azonnal egyenlíteni tudott. Lelkierejét és mentális felkészültségét jól mutatja, hogy a legkiélezettebb helyzetben, 4:3-nál ismét elnyerte az amerikai szerváját, és ezután már „csak” a sajátját kellett hoznia a meccsmegnyeréséhez.

Timire a második körben már egy jóval nehezebb és nevesebb ellenfél vár, hiszen következő ellenfele az orosz Nagyja Petrova lesz, aki jelenleg 20. a világranglistán, hat évvel ezelőtt azonban 3. is volt. Pályafutása során 11 WTA-versenyt nyert egyesben, párosban 20 alkalommal ünnepelhetett. Wimbledonban 2005-ben és 2008-ban negyeddöntőt játszhatott, tavaly a 4. fordulóban búcsúzott.

Az egyes meccsre Timi párosban tud „bemelegíteni”, hiszen ott Alberta Brianti oldalán is Petrova lesz az ellenfele. Az esélyekről mindent elmond, hogy amíg Timiék most játszanak életükben először együtt, addig a túloldalon álló orosz páros évek óta együtt versenyez és eredményeiknek köszönhetően a verseny negyedik kiemeltje.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr904613433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása