MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timin kívül idén csak ketten tudtak egyes és páros WTA tornát nyerni

2012.06.21. 18:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Mint arról már beszámoltunk, hatalmas – számunkra roppant kellemes - meglepetést hozott a 220 000 dollár összdíjazású birminghami teniszverseny párosdöntője. Babos Tímea és Hszie Su-vej 1 óra 37 perces drámai csatában legyőzte a világelső Liezel Hubert és Lisa Raymondot. A magyar játékos ezzel pályafutása második WTA-fináléját is megnyerte, februárban Monterrey-ben egyesben maradt veretlen.

Timi továbbra is őrzi tökéletes mérlegét a WTA-versenyek döntőjében. A magyar-tajvani kettős mindkét tagja csatlakozott a Roland Garroson egyesben finalista, párosban Roberta Vincivel pedig bajnoki címet szerző Sara Erranihoz, vagyis ebben a szezonban már mindkét műfajban tornagyőzelmet ünnepelhetett.

A birminghami verseny megnyerésével Timi és Hszie Su-vej is jelentősen javított a világranglistán. Az egyesben 69. magyar játékos hétfőtől már a 81., ezzel 9 helyet javított korábbi eredményén. Pedig nem indult könnyen az idei füves szezon.

„Hosszú ideje küszködtünk, nehéz volt partnert találni, mert Timinek nem volt jó a páros rangsora. Ha pedig mégis akadt valaki, sokszor az utolsó pillanatban mondták le a szereplést. Balszerencséből szerencse lett, hiszen Su-vej és edzője látott Timiben fantáziát” – mondta a fantasztikus sikert elért páros „megszületéséről” Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

Csaba ugyanakkor elismeri, hiába vannak együtt már 3-4 verseny óta tajvani partnerével, nehéz vele a hangot megtalálni, nehezen nyílik meg. Ennek ellenére a döntőben a kezdeti bizonytalankodás után mindketten fantasztikusan játszottak.

„Monterrey után mindenki azt hitte, kolbászból van a kerítés, de mi tudtuk jól, hogy az olimpia miatt roppant nehéz mezőny lesz mindegyik tornán. Nehéz volt eredményesen teniszezni, nagy nyomás volt a Timin és az elmúlt versenyeken inkább csak küzdött” – értékelte az elmúlt heteket Csaba.

Timinek Birminghamben se volt szerencséje, hiszen emiatt a verseny miatt lemondott egy 100 000 dolláros tornát, itt azonban borzalmas minőségű – földes - pályákon kellett készülnie. Azaz csak kellett volna, mert a rossz idő miatt szinte alig tudott a szabadban edzeni, ugyanúgy fedetten kellett készülnie, mint előtte.

„Lelkileg roppant nehéz így felkészülni egy adott meccsre. Bemelegítesz, vársz, eláll az eső, megint sprintelsz párat, megint vársz, és végül csak másnap folytatod. De ez előfordulhat a legnagyobbakkal is, hiszen a korábbi világelső Jankovicsnak volt olyan meccse,

Amikor nyolcszor melegített be és 11 poénért 6 és fél órát várt” – mondta Csaba arról, hogy a háló túloldalán állókon kívül, az időjárás is komoly ellenfél lehet.

Jelenleg azonban örülni akarnak, hiszen a Hubert Raymond kettős korábban már 30 WTA győzelmet aratott, így az ellenük elért siker valóban fantasztikus teljesítménynek számít. Ahhoz, hogy őket megverjék, valóban jól kell játszani, és Timi most tényleg fantasztikus volt. Az adogatás, a hálójáték, a returnok jól működtek, és az egész meccs alatt fantasztikus ütései voltak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr234602410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása