MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi és a salakborítás továbbra sem barátok

2012.05.19. 10:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea nem jutott a negyeddöntőbe a 100 ezer dollár összdíjazású Sparta Prague Openen, miután nagy csatában, 1 óra 29 perc alatt vereséget szenvedett Anasztaszija Szevasztovától. Így a magyar játékos a második körben befejezte prágai szereplését, hiszen párosban ezúttal nem lépett pályára.

A lett teniszező jelenleg ugyan csak 255. a világranglistán, de tavaly a negyedik fordulóig jutott az Australian Openen, 2011. január 31-én pedig a 36. is volt a WTA ranglistáján. Két évvel ezelőtt megnyerte egyesben az estorili versenyt, az idei szezon elején azonban sorozatos sérülései miatt bejelentette visszavonulását. Nemrég visszatért, Estorilban és Cagnes-sur-Merben azonban nem nyert mérkőzést.

A prágai nyolcaddöntőben sajnos sokkal jobb formában teniszezett Szevasztova, szinte végig lépéselőnyben volt. Timi ugyan fel tudott állni a 3-0-s hátrányból, de fordítania már nem sikerült. A jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar klasszis nem tudott élni a lélektani előnnyel, 5:6-nál hatalmas csatában, de harmadszor is elbukta adogatását, ezzel a szettet is.

A folytatásban a rutinosabb lett játékos 1:0-nál már 40-0-ra vezetett, de nem tudta kihasználni a három bréklabdát. Timi azonban hiába brékelte kétszer is vissza, a legvégén – hatodszorra – elveszítette szerváját, ezután pedig Szevasztova viszonylag simán kiszerválta a meccset.

Kezemben volt a meccs, nem mondhatom azt, hogy jobb lett volna az ellenfél. Ez újra rajtam ment el. Sajnos ismét kiderült, hogy túlságosan laposan játszom, nem pörgetek eléggé. Kemény pályán ezzel értem el a sikereket, de még mindig nem teniszezek eléggé salakosan, pedig több hete ezen a felületen teniszezem. Ezen próbálunk majd javítani, hogy sikeresebb legyek a következő hetekben” – mondta Timi saját honlapján.

A játékos édesapja (és edzője egy személyben) sem volt boldog a prágai nyolcaddöntőt követően. Csaba véleménye szerint Timi sokkal jobban játszott, mint az előző mérkőzésen, de ez nem volt elég. Sajnos nem hozott jó döntéseket a fontos pontoknál, továbbra is küszködik a salakkal. Látnia kell, hogy két-három ütés nem elég a labdamenetek megnyeréséhez.

„Gondot okozott, hogy nagyon sokszor túlságosan rövideket ütött, ráadásul folyamatosan futott az eredmény után. Problémát okozott, hogy a jó adogatások után sem tudott sokszor pontot nyerni. Pedig nagyobb taktikai fegyelemmel ezt a mérkőzést is megnyerhette volna. Úgy tűnik, újra kell építeni Timi teniszét” – értékelt Csaba.

Sajnos továbbra is úgy tűnik, hogy nem lesznek barátok Timi és a salakborítás, hiszen az elmúlt három versenyen egyaránt az első fordulóban búcsúzott. Fezben a 220 ezer dolláros marokkói versenyen, 1 óra 46 perces mérkőzésen 7:6 (7-3), 6:3-as vereséget szenvedett a tavaly Budapesten is döntős Irina-Camelia Begutól, majd jött az idei év talán legváratlanabb veresége, amikor a tajvani Hszie Su-vejtől kapott ki egy 2 óra 12 perces összecsapáson a Budapest Grand Prix első körében.

A következő tornán a franciaországi ITF-verseny első fordulójában honfitársa Czink Melinda búcsúztatta, míg most hiába vette sikerrel az első fordulót és verte 7:6 (7-4), 7:5 arányban a cseh Tereza Smitkovát, Szevasztova már jobbnak bizonyult.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr184525380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása