MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea ezen a héten Magyarország legjobb női teniszezője

2012.03.08. 06:49 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea folytatja idei remeklését. A 19 esztendős magyar klasszis párosban kezdte meg szereplését az irapuatói 25 ezer dolláros ITF-versenyen, és a portugál Maria Joao Köhler oldalán 2:6, 6:2, 10:3-as győzelmet aratott a mexikói Abdala, De La Pena kettős ellen. Babosék a negyeddöntőben a holland Kiki Bertens, Richel Hogenkamp duóval találkoznak. 

Egyesben - az első helyen kiemelt - Babos a selejtezőből érkező, 441. helyen álló argentin Aranza Saluttal találkozott az első fordulóban és ezt az akadályt is sikerrel vette. Idei remeklésének köszönhetően az elmúlt hetekben nemcsak a hazai, de a világsajtó is egyre többet foglalkozik Babossal.

Ez az elmúlt évek teljesítményét figyelembe véve nem véletlen. Szigorúan a számszerű tényeknél maradva, Timi - a juniorkort 17 évesen elhagyva – a felnőtt ranglistát 2009 végén a 700, hely környékén kezdte. Egy évvel később már a 330. helyen állt, majd tavaly év végén a 150. helyet ostromolta. (Ennyit rajta kívül senki nem javított a világranglistás helyezésén.) 

Idén pedig olyan formában játszik, aminek köszönhetően jelenleg már 68. a WTA ranglistáján, amivel a legmagasabban jegyzett magyar. (Ha csak az idei eredményeket néznénk, Timi a világranglistán az első húszban szerepelne!) 

2012-ben több „mérföldkövet is átlépett”, hiszen a FED Kupában először vert meg Top 100-as játékost, majd Bogotában Top 50-est, hogy Monterrey-ben megnyerje élete első felnőtt WTA-versenyét. Nem mellékesen a jelenlegi Top 100 legfiatalabb tagja. 

Édesapja és edzője korábban elmondta, motivációs gondjai nem lesznek Timinek, hiszen komoly tervei vannak a jövőre nézve, melyeket eléréséhez felkészültségének, és tudásának köszönhetően a jövőben is tiszta lelkiismerettel és egészséges önbizalommal léphet pályára.

Amint azt Timi honlapján édesapja írta: Babos Tímea 18 évesen és 298 naposan ezen a héten Magyarország legjobb női teniszezője papíron. Így nem meglepő, hogy megnőtt a médiaérdeklődése iránta. Mint édesapja írta, a hét elején szinte csak azzal volt elfoglalva, hogy összehozza a telefonos interjúkat, ami a hétórás időeltolódást és Timiék utazását figyelembe véve nem is volt olyan egyszerű.

Tisztában vannak vele, természetes velejárója a sikernek, hogy megnő a média érdeklődése a sportoló iránt és a legtöbb felkérésnek igyekeznek is eleget tenni, de azt is tudják, hogy a szereplések soha nem mehetnek a munka rovására.

Talán ennek a profi szemléletnek és hozzáállásnak is köszönhető, hogy Babos Tímeáról akár hosszú évekig írhatjuk majd: Magyarország legjobb női teniszezője!

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr264294866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása