MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea amerikai focival kapcsolódott ki

2011.10.25. 12:18 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az elmúlt héten a Charlotte kertvárosának számító Rock Hillben szerepelt, ahol egy 25 000 dollár összdíjazású versenyen vett részt. (Az észak-karolinai tornán az alacsonynak számító pénzdíjhoz képest, roppant erős mezőny jött össze.) 

Timi egyesben sajnos az első körben búcsúzott, de párosban – a korábbi versenyhez hasonlóan - a horvát Ajla Tomljanovics oldalán egészen a legjobb négyig menetelt. Timi már egy hónapja az Egyesült Államokban szerepel, és a teniszen kívüli eddigi legnagyobb élménye is egy kifejezetten amerikai sporthoz kapcsolódik. 

Erről Timi édesapja – aki mellesleg az edzője is – számolt be, hiszen végig lányával tart az amerikai körúton. Babos Csaba bízik benne, hogy a tavalyinál rangosabb tornák sokat számítanak majd lánya fejlődésében. Úgy véli a tornák mellett az is sokat jelent a fejlődésben, hogy Timi a legtöbb helyen top 100-as versenyzőkkel edzhetett. 

„Az előző verseny helyszíne Troy egy igaz kisváros Alabamában. Sem reptere sem semmi különleges látnivaló nincs arrafelé. Mezőgazdaságból és állattartásból élnek főként az emberek. Kiemelten különleges eseménynek számított a helyi egyetem (mert az szinte minden amerikai városban van) amerikai foci csapatának szombati mérkőzése” – mondta a helyszínről Babos Csaba. 

A meccset – melyet még ezen a szinten is óriási show-műsor vezet fel - természetesen ők is megnézték. „Nem volt telt ház, de sok magyar NB I.-es labdarúgócsapat irigyelné a mintegy 8000 fős nézőszámot. A 400 fős fúvószenekar különleges formációkban mozogva játszotta a hangulatot fokozó szerzeményeit, hogy a végére egy egész pályát betöltő Troy formációt adjanak ki” – mondta a feledhetetlen élményről Csaba. 

A meccs előtt a szokásoknak megfelelően jött az amerikai himnusz, a zászló, a fogadalomtétel és a csapat indulója. A Babos család beszámolója szerint maga a meccs nem volt túl érdekes. A pompom lányok pálya széli produkciójának színvonala messze meghaladta a mérkőzését. Ugyanakkor ámulatba ejtette őket, hogy milyen körítése volt ennek a harmadik ligás meccsnek is. 

Ezt követően repültek Rock Hillbe, majd körútjukat folytatva, a héten már Kanadában, (Saguenay-ban) lép pályára a legfrissebb világranglista alapján a 182. helyen álló magyar klasszis.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr603327029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása