MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi nagykorú lett és a jövő héttől legjobb 250 között jegyzik

2011.05.12. 07:43 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea élete legjobb világranglista helyezésével ünnepli 18. születésnapját. A tavalyi év kiemelkedően legeredményesebb magyar teniszezője kedden ünnepelte a születésnapját, és az egyik legszebb „ajándékot” a WTA-tól kapta, amelynek a hétfőn közreadott világranglistáján egyesben a 251., párosban pedig a 178. helyet foglalja el.

Azonban az igazi ajándékot önmagától kaphatja, hiszen ha a héten kezdődő 50 ezer dollár összdíjazású, zöld salakon megrendezésre kerülő raleigh-i tornán jól teljesít, a jövő héten egyesben már a legjobb 250 között szerepel, és természetesen párosban is esély nyílik az előrelépésre.

Timi egyébként a legutóbbi versenyeken, az Indian Harbour Beach-i tornán két játszmában kikapott az amerikai Jessica Pegulától. A meccs érdekessége, hogy alig egy héttel korábban is találkoztak, de akkor Timi jutott tovább.

A tavalyi évben a juniorok között három Grand Slam tornán is diadalmaskodó magyar teniszező így egyesben a legjobb 16-ig, párosban pedig az elődöntőig jutott. A legjobb négy között a brit Melanie Southszal két játszmában (6:2, 7:5) szenvedtek vereséget az amerikai Christina Fusano, Alexa Glatch párostól.

Timit azonban nem viselte meg a verség, és az újhét/új torna elv alapján győzelemmel kezdett az 50 ezer dollár összdíjazású raleigh-i versenyen. A már „nagykorú” magyar versenyző egy hazai teniszezővel, a főtáblára szabadkártyával kerülő Chieh-Yu Hsuvel csapott össze, és meggyőző játékkal, ellenfelének mindössze hat gémet engedélyezve 6:4, 6:2 arányú győzelmet aratott.

A győzelem mellett annak is örülhetünk, hogy Timi a sikerért 10 világranglista pontot szerzett, így a jövő hétfői rangsorban már egészen biztos, hogy a legjobb 250 teniszező között jegyzik.

Sajnos rossz hír is érkezett Timiről, párosban nem sikerült jól a rajtja Melanie Southszal az oldalán. Miután az első körben sima 6:2, 6:2 arányú vereséget szenvedtek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr312897449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása