MOL csapat Tenisz Blog

A versenyzés az ünnep a sportoló életében

2011.03.01. 23:28 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea éppen egy hete utazott el Mexikóba, ahol az edzőtáborozás mellett, a tervek szerint három tornán is részt vesz. Ezek közül kiemelkedik a monterreyi viadal, amely 220 ezer dolláros összdíjazású WTA-torna. Eddig ilyen jelentős felnőtt versenyen még csak egyszer indult Timi.

Timi ugyan három versenyen is indul, de nem jelöltek ki fontossági sorrendet ezek között. Édesapja szerint mindig csak a következő mérkőzésre, a következő ellenfélre kell fókuszálni. Mindig csak a következő pont a fontos, csak a következő lépésre szabad figyelni.

„Ebben az időszakban még viszonylag kevés verseny van, így nagyon erősek ezek a tornák. A jelenlegi állás szerint Timi csak junior szabadkártyával van fenn az irrapuatoi 25.000 dolláros verseny főtábláján. Ez meg változhat a lemondások után, de nem lényegesen” – mondta Babos Csaba.

Erre a sorozatra Barátosi Leventével utazott Timi és végig a tavaly kinevezett edzője marad vele. Timi édesapja szerint nagyon jól megértik egymást, eredményesen dolgoznak együtt. Komoly csapat dolgozik Timi sikereiért. Izraelben a FED Kupában Temesvári Andrea segítette, most Barátosin a sor.

Babos apuka szerint nagyon költséges lenne, ha mindenhova többen utaznának. Nyílván a közeli, európai versenyekre többen is elkísérik Timit, de Mexikó nagyon távol van és mindenkinek van feladata itthon is bőven. Tökéletesen megbízik Leviben es Timinek is ugyanez a véleménye.

„Napi kapcsolatban leszünk es értékeljük az adott helyzetet, de a meccseken már Levi útmutatásai segítik Timit előre” – adott összegzést a csapat munkájáról Babos apuka, aki szerint a verseny is egyfajta felkészülés, hiszen lesznek kemény edzések, jó lánypartnerekkel, szabadban, kemény pályán.

„A versenyzés az ünnep a sportoló életében. Azért szenved az edzéseken, hogy a mérkőzéseken megmutassa milyen játékos is valójában. A versenyzés soha nem unalmas, csak iszonyú fárasztó. A győzelem édes íze viszont elfeledtet minden kínt és szenvedést” - adott hű képet a család sportfilozófiájáról.

Csaba reméli, hogy ezt az érzést Mexikóban is megízleli Timi. Juniorban már nyert tornát Mexikóban, ráadásul olyan magaslaton, mint az irrapuatoi verseny lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr702702899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása