MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi legközelebb Franciaországban indul tornán

2011.01.06. 17:25 | MolCsapatTenisz | Szólj hozzá!

Babos Tímea tavaly utolsó évét töltötte a juniorok között. Ezt sikerült igen emlékezetessé tennie, hiszen a négy nagy Grand Slam tornán is döntőbe jutott és ezek közül hármat meg is nyert. Majd az év végén Ausztráliában már felnőtt versenyen egyesben és párosban is a legjobbnak bizonyult.

Babos Tímea a november nagy részét és szinte az egész decembert Ausztráliában töltötte. A hathetes felkészülés során, öt tornán is részt vett, és amíg az első napokban nem ment úgy a játék ahogy várták, az utolsó tornán egyesben és párosban sem talált legyőzőre.

Így jó hangulatban várhatta a karácsonyt, amit végre itthon, családja körében tölthetett. „Két nappal karácsony előtt utaztunk haza Sopronba, ott töltöttük az ünnepeket, de ez nem azt jelenti, hogy közben lazítottunk volna. Az ünnepek alatt is kondiztunk, és teniszeztünk is” – mondta Timi édesapja, aki egyben az edzője is.

A tavalyi pazar szereplés és az év végi sikerek ellenére sem sikerült kiharcolnia az Australian Openen az indulást, de a január így sem telik el torna nélkül. Timi és édesapja január 22-én utaznak Franciaországba, hogy részt vegyenek a két nappal később kezdődő 25 ezer dollár összdíjazású tornán.

Ezt követően a Federation Kupán indul, majd ismét a tengerentúlon készül az erőltetett nyári menetelésre. Több mint egy hónapig ugyanis az Egyesült Államokban, és a Bahamákon készül fel, miközben négy kisebb tornán is részt vesz.

„Az idei évre sem tűztünk ki semmi konkrét célt, nem ranglista helyezésekben gondolkozunk, azt szeretnénk, hogy a kitűzött feladatokat elvégezzük, és betegségek illetve sérülések ne hátráltassanak bennünket” – mondta Babos Csaba.

A család nem foglalkozik azzal, hogy az egyik napilap a magyar női teniszezők Jolly Jokerének tartja Timit, aki idén akár a legjobbak közé is berobbanhat. Úgy vélik a jelenlegi topversenyzők közül sokan sokféle gondokkal küzdenek, de hosszabb távú tervei között az szerepel, hogy ő legyen az első számú versenyző itthon. Azonban semmit nem akarnak erőltetni, úgy vélik erről még legalább 2-3 év múlva ráérnek beszélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr972565435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása