MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba szerint lányának nagyobb önbizalomra van szüksége

2014.04.05. 11:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

timi_adidas.jpgBabos Tímea jelenleg pályafutása eddigi legnagyobb sikereinek helyszínén Monterreyben szerepel. Timi 2012-ben egyesben, 2013-ban pedig párosban diadalmaskodott a mexikói városban. Ezúttal csak a tavalyi sikerét lesz alkalma megismételni, egyesben ugyanis búcsúzott az 500 000 dolláros verseny második fordulójában.

Az eset érdekessége, hogy a magyar teniszezőt az a japán Date-Krumm Kimiko verte közel két és félórás csatában, akivel tavaly a párosban a legjobbnak bizonyult. Ezúttal a fehérorosz Olga Govorcova a párja, és mint első helyen kiemelt kettős, magabiztos játékkal jutottak az elődöntőbe, ahol a „változatosság kedvéért” a 4. helyen kiemelt a Date-Krumm Kimiko-Karolina Pliskova kettős lesz az ellenfelük.

„A páros jó szereplése ellenére sem vagyok elégedett. Az egyest is meg kellett volna nyerni. Ehhez megvoltak a sanszok az első szettben, de sajnos az elmúlt versenyekhez hasonlóan nem volt jó – mindössze huszonöt százalékos volt - a breaklabdák kihasználtsága” – értékelte a maga megszokott őszinteségével Timi teljesítményét édesapja és edzője Babos Csaba.

A szakember úgy véli, kicsit jobb összpontosítással két szettben meg lehetett volna a Kimiko elleni meccs. „Kellene pár sikeresebb összecsapás, pár sikeresebb torna, amivel nőne az önbizalma. Ha lennének ilyenek, bátrabban, „gátlástalanabbul” játszana. Ezúttal is a kelleténél óvatosabban játszotta meg a fontos labdákat” – mondta Csaba.

Véleménye szerint Timi játékát a „ne hibázzak, ne rontsam el” stílus jellemzi, pedig annak kellene a fejében lenni, hogy miként nyerje meg a labdameneteket. „Úgy kellene odaállnia, hogy meg akarom nyerni, nem pedig úgy, hogy nem akarom elhibázni. Egy jó formában lévő játékos nem rontja el ezeket a lehetőségeket” – mondta az édesapa.

Úgy ítéli meg, az egyes gyengébb szereplés ellenére a párosban idén is benne lehet a nagy eredmény. Ezt annak ellenére is tartja, hogy a sorsolásuk nem volt túl kellemes. Az első fordulóban ugyanis a Kristina Mladenovic, Alekszandra Panova francia, orosz kettőst kapták, míg az elődöntőben jönnek Kimikóék.

„Az első körben is megszenvedtek a továbbjutásért, hiszen a döntő szettet 13-11-re nyerték, és szerintem a Kimikóék elleni meccs sem lesz egy leányálom. Ugyanakkor a párosnak más lélektana van, más gondolkodás, és más taktika kell hozzá, hiszen ott van valaki, aki kijavíthatja a hibádat” – mondta Csaba a páros esélyeiről.

Bízik benne, hogy sikerül maradandót alkotnia Timinek harmadszor is Monterreyben, mert az elmúlt időszakban a párválasztás sem sikerült túl jól. Ugyanis az elmúlt hónapokban Gajdosova és a korábbi világelső Jankovics is akkor került Timi mellé, amikor éppen leszállóágban voltak. Ezért is lenne jó egy Govorcovával elért tornagyőzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr255944825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása